Cosmin Bărcauan : "Cel mai important lucru este să știi să ai răbdare și să șlefuiesti talente"

Written on 10/09/2019

Ce înseamnă meseria de antrenor pentru Cosmin Bărcăuan?

Emoție și pasiune. Începe dimineața devreme și se termină târziu, seara. Îmi place să mă documentez tot timpul, să fiu la curent cu tot ce se întâmplă în lumea fotbalului.
Fotbalul este marea mea pasiune și vreau să insuflu această trăire și tinerilor fotbaliști acest sentiment. Și antrenorii și jucătorii trebuie să muncească enorm pentru ca rezultatele în fotbal să fie pe măsura așteptărilor. Iar tinerii fotbaliști trebuie să doarmă cu mingea sub pernă...

Care este cea mai mare satisfacție pentru un antrenor?

Cel mai important lucru este să știi să ai răbdare și să șlefuiești talente.
Să promovezi tineri fotbaliști care să aibă o ascensiune mare în carieră. Aceasta este cea mai mare satisfacție pentru un antrenor. Sunt marile victorii în meseria noastră. Am învățat să am răbadare și să lucrez cu tinerii de la care lumea așteaptă să facă pasul în carieră.

Ce ne propune echipa secunda a clubului în materie de tineri fotbaliști?

Sunt jucători care cu muncă și ambiție pot ajunge în fotbalul mare. Amintesc aici pe Mihai Vasile, Alexandru Ilie dar și pe Alexandru Chilili și Laurențiu Hagiu, ultimii doi fiind prezențe constante în echipele naționale de juniori ale României. Și mai sunt tineri fotbaliști care vin din urmă și de care o să auziți cât de curând.
Lumea se așteaptă ca imediat să apară din pepiniera clubului fotbaliști care să ajungă la echipa mare. Pentru asta însă este nevoie de multă muncă și răbdare.

Un mesaj pentru suporterii echipei noastre?!

Să vină să vadă meciurile echipei noastre secunde, să vadă tinerii la lucru.
Vor vedea fotbaliști care peste puțin timp vor ajunge la echipa mare a clubului pentru că repet, îmi pun toate speranțele în dorința fotbaliștilor mei de a munci și de a progresa în carieră.
Și vă spun că de aici se vor ridica fotbaliști buni, de care vom auzi pe viitor. Lumea să aibă încredere în noi.
Pentru că aici se construiește viitorul .