Ioana Cosma: Am un sentiment de deja-vu! FC Voluntari își rezolvă problemele în iarnă!

Ioana Cosma: Am un sentiment de deja-vu! FC Voluntari își rezolvă problemele în iarnă!

Written on 10/29/2019

Microbiștii au crezut că este o glumă când au văzut pentru prima dată la televizor fete vorbind despre fotbal.

În scurt timp impresia bărbaților despre fete microbiste s-a schimbat pentru că în peisajul media există un nume care a reușit să schimbe o percepție negativă.

Ioana Cosma este jurnalistul care de ani buni ne aduce în prim-plan episoade inedite din lumea fotbalului.

La fel ca oricare alt specialist alt sportului rege, Ioana vorbește despre scheme de joc, analizează tactic o partidă de fotbal și argumentează solid fiecare afirmație pe care o face.

În acest interviu, Ioana Cosma ne povestește despre începuturile sale ca jurnalist sportiv, cum a apărut fotbalul în viața sa și analizează șansele Voluntariului de a evolua și în sezonul viitor în Liga 1

FCV: Cum a venit dorinta de a deveni jurnalist sportiv?

I.C. :Nu cred ca există un moment zero în care să îmi fi propus sa fac asta, dar cred ca a fost tot timpul undeva în subconstient. Ascultam meciurile la radio si aveam caiete in care îmi scriam echipele, golurile, cartonașele, așa cum puteam .
Am crescut cu Ghitulescu, Domozina, Ilie Dobre, Dumitru Pelican, cu cei care răspundeau prompt la intrebarea din studio : "minutul si scorul ? " Si da, probabil ca atunci mă visam și eu relatand de pe stadioanele țării.

FCV: Prima zi de lucru ?

I.C. :Începutul lunii noiembrie 1994. Nu rețin exact ziua . Dar e cert că tocmai împlinesc 25 de ani de presa sportivă.
Începutul nu a fost tocmai cel la care va ganditi. Am inceput la NCN Cluj, dar pozitia mea era de prezentator de stiri. Nu exista prompter si învățăm texte. Era mai degrabă ca în teatru.

FCV: Cel mai frumos moment trăit în lumea fotbalului…

I.C.:Sunt multe momente frumoase. Acum mi se va reproșa ca sunt subiectivă, dar momentul de la Romania-Norvegia m-a impresionat enorm. 30 de mii de copii pe National Arena cântând imnul alături de Națională a fost …wow!!!
Altfel, finala UCL de la Istanbul, Liverpool-AC Milan , Europeanul de tineret de anul acesta .

FCV: Care personaj din fotbal te-a impresionat cel mai mult ?

I.C.: De departe e vorba despre Mircea Lucescu. Abordeaza fotbalistul din toate punctele de vedere, stie când sa îl certe , sa îi arate cât de mult îl apreciază, când sa îl ignore, când sa îl forțeze, când să îi ceară o favoare.
E incredibil cât de multa psihologie știe. E și tata , si profesor, si șeful lui.
De aceea , Pirlo sau Diego Simeone vorbesc extraordinar de frumos despre acesta. Nu mai discutăm performanțele sportive ale lui Lucescu , nu-i așa? Ne-ar lua prea mult sa ii enumeram aici toate succesele.

FCV: Un moment amuzant…

I.C.: La Euro 2008, în timp ce eram în direct , 4 fani olandezi au venit prin spatele meu si m-au ridicat sus pe umerii lor. Am ras, dar am relatat în continuare.
Apoi, eram in tara într-o transmisie în direct si cineva mi-a bagat mâna în buzunar încercând sa îmi fure telefonul. Îmi și imaginam cum imi zboara căștile din urechi si cum fuge omuletul acela cu telefonul

FCV: Ce spui de FC Voluntari si situatia actuala de la aceasta echipa?

I.C.:Am un sentiment de deja-vu, asa începeți sezoanele în ultima vreme . Si anul trecut, dar si anul acesta.
Voluntariul își rezolvă problemele în iarna. Altfel, imi place Bergodi, dar aveți și multi jucatori la FC Voluntari care dau calitate Ligii 1.

FCV: Un mesaj pentru iubitorii fotbalului..

I.C.:Să fim mai optimiști, să ne schimbăm noi înainte de a le cere altora să se schimbe si să mergem la meciuri. Meciurile fara spectatori sunt mai triste decat filmul Titanic
Si cei are au copii sa îi îndrepte catre sport pentru ca așa investesc în sănătatea acestora.


P.S. Felicitari pentru Academie !