Laurențiu Hagiu: Orice fotbalist joacă mult mai bine când are public în spate care încurajează echipa

Written on 11/12/2019

La doar 16 ani, Laurențiu Hagiu , fotbalistul crescut și format la Academia de Fotbal Voluntari este o prezență constantă atât la echipa a 2-a a clubului nostru cât și pentru loturile de juniori ale naționalei României.

FCV: Laurențiu, cum a fost prima zi în care ai început antrenamentele la FC Voluntari?

L.H. : Se întâmplă acum 10 ani, la vârstă de 6 ani, inițial am fost îndrumat de o persoană să fac un sport, mai exact fotbal. În momentul primului antrenament nu am avut emoții, nimic special care să iasă în evidență. Abia după câțiva ani am realizat cât de important a fost acea zi pentru mine. Am în față o carieră pe care o vreau plină de cât mai multe succese. Da, prima zi de fotbal nu se uită. Pentru că este începutul.

FCV: Ce înseamnă fotbalul pentru Laurențiu Hagiu?

L.H. :Fotbalul este pentru mine un mod de viață. Nu este șablon, chiar așa este. Trăiesc pentru fotbal. Fotbalul înseamnă sacrificiu, compromisuri și dedicare, 100% implicare. Sunt convins că voi avea parte de rezultate foarte bune pe viitor. Uite, mă trezesc dimineață cu un scop, cu un motiv serios să mă ridic din pat și să încep munca. Îmi fac semnul crucii și încep o nouă zi în care îmi construiesc viitorul. Dacă am pornit pe acest drum atunci trebuie să fiu conștient că nu există jumătăți de măsură. Trebuie să te implici trup și suflet în ceea ce faci.

FCV:Cât timp dedici într-o zi antrenamentelor?

L.H.:În afara antrenamentului pe care îl fac cu echipa mai am un antrenament individual, fie el fizic sau tehnic. Înainte de somn, mai am un program de antrenament în care lucrez ceea ce simt eu că nu a mers așa cum trebuie în acea zi. V-am spus că e nevoie de sacrificiu și efort.

FCV:Care este jucătorul model pentru tine?

L.H.:Nu am un idol sau o persoană model. Îmi place să iau de la fiecare câte ceva astfel încât să devin un jucător foarte bun. Fiecare jucător are calități și defecte. Iau ce este bun și adaug la cunoștiințele mele.

FCV: Cea mai mare dorință personală legată de fotbal?

L.H.:Îmi doresc să ajung să joc într-o zi la Manchester United și la naționala mare a țării mele, România. Cea mai mare împlinire pentru un sportiv este să fie convocat la echipa națională, să asculte imnul național și să lupte pentru victorie.

FCV:Povestește cel mai frumos moment trăit până acum ca jucător profesionist..

L.H. :Am avut multe momente frumoase . Totuși cea mai mare bucurie a fost când am făcut pasul de la amatori la profesionism. Din acea clipă am avut mai multă încredere în mine și am început să fiu conștient că în față mea s-au deschis alte orizonturi.

FCV:Cei apropiați te știu ca pe un tânăr credincios. Ce înseamnă religia pentru fotbalistul Laurențiu Hagiu?

L.H. :Religia este un adevărat refugiu pentru mine. Este starea mea de liniște, de reculegere. Sunt moment grele când simt că totul mă apasă. Rugăciune mă ajută să trec peste tot ce este greu, mă motivează și îmi schimbă atitudinea. Dumnezeu îți șoptește în fiecare seară că o perioadă grea trece repede..Și chiar trece dacă ai credință!

FCV:Câteva cuvinte despre echipa națională…

L.H.:Am avut la început o dezamăgire mare în ceea ce privește echipa națională. A fost un episod când imediat după definitivarea lotului mi s-a spus că voi primi convocarea să plec în turneu în Italia. Cu o săptămână înainte de plecare am fost anunțat că nu mai sunt convocat. Am fost cuprins de tot felul de gânduri. Am muncit însă și mai mult iar acest efort s-a materializat după un an de zile când am fost convocat pentru un meci cu Macedonia. Am jucat bine, echipa națională a învins cu scorul de 1-0!

Unde te vezi jucând peste 10 ani?

Machester United si echipa nationala.

FCV:Antrenorul preferat?

L.H.:Îmi place Jurgen Klopp. Am citit că știe să se facă plăcut jucătorilor, am văzut că este mereu cu zâmbetul pe buze. Respectă jucătorii, ceea ce este foarte important. Eu cred că un antrenor trebuie să aducă vestiarului încredere și o stare de bine, de optimism. Armonia dintre antrenor și vestiar înseamnă cel puțin 30% din perfomanță. Iar cel mai important antrenor cu care am lucrat până acum este Cosmin Bărcăuan. Este singurul care mi-a oferit o șansă și a avut încredere în mine. Am multe de învățat de la domnul profesor.

FCV:Un mesaj pentru suporterii echipei FC Voluntari...

L.H.:Orice fotbalist joacă mult mai bine când are public în spate care încurajează echipa. Să vină alături de echipă, să susțină FC Voluntari mai ales în momentele dificile. Fără public, fotbalul nu există.