Igor Markovic: Visez să joc în Champions League!

Igor Markovic: Visez să joc în Champions League!

Written on 11/13/2019

Are peste 30 de selecții la naționalele de juniori ale Bosniei, iubește fotbalul de la vârsta de 6 ani și visează să joace în Champions League.
S-a îndrăgostit de România după ce a participat ca jucător sub culorile lui Partizan Belgrad la un turneu desfășurat la Constanța.
Acum joacă la echipa a doua a clubului FC Voluntari și visează să debuteze în Liga 1. Despre fotbal cu Igor Markovic în interviul următor:

FCV: Când ai început să joci fotbal prima oară?

I.M.:Am început să joc fotbal în septembrie 2003, la vârstă de 5 ani, la o academie de fotbal din Belgia.

FCV: Care a fost primul stadion pe care ai asistat la un meci de fotbal?

I.M.:Primul meci de fotbal la care am asistat pe stadion a fost un adevărat regal în Liga Campionilor. Îmi aduc bine aminte, am fost printre cei peste 30.000 de oameni care au privit meciul dintre Partizan Belgrad și Arsenal Londra. Din păcate sârbii au pierdut cu 3-1 dar a fost o experiență minunată pentru mine. Un stadion plin, suporteri minunați și pătimași. În acel moment mi-am pus în gând să ajung să joc în Liga Campionilor.

FCV: Care sunt echipele la care ai evoluat până acum?

I.M.:În Belgia am început să joc la o academie de fotbal, apoi mi-am continuat cariera la clubul de fotbal Radnik Bijeljina, au urmat apoi rând pe rând Steaua Roșie Belgrad , Partizan Belgrad, Sloboda Tuzla .. Am fost pentru scurt timp și la Wolfsburg. Ultimul club în care am jucat a fost Radnik Bijeljina.

FCV: Primul contact cu România.

I.M.:Am fost în România pentru prima dată cu echipa de fotbal Partizan Belgrad, într-un turneu desfășurat la Constanța.

FCV: Îți place fotbalul de aici?

I.M.:Da, îmi place că fotbalul aici este foarte similar cu cel practicat în Bosnia și Serbia, unde am jucat anterior.

FCV: Care este cea mai mare dorință a ta?

I.M.:Cea mai mare dorință a mea este să joc într-unul din primele 5 campionate ale Europei.

FCV: Cel mai bun sfat pe care l-ai primit până acum..

I.M.:Cel mai bun sfat pe care l-am primit vreodată este „să faci lucrurile nu atunci când vrei, ci când poți” și „pentru a ajunge în vârf, trebuie mai întâi să cazi și apoi să lupți să te ridici”

FCV: Echipa de fotbal preferata din Bosnia.
Dar din România?

I.M.:Nu am un club preferat în Bosnia, și în România, desigur, FC Voluntari.

FCV: Ai avut oferte importante până acum?

I.M.:Acum câțiva ani am primit o ofertă pentru a semna un contract pentru OSC Lille din Franța, dar din cauza unor probleme tehnice transferul nu a fost finalizat. Am primit și o ofertă tentantă de a juca pentru un club din Qatar, dar cred că mai am multe de făcut pentru cariera mea, mai ales că am doar 21 de ani.

FCV: Ce planuri ai la FC Voluntari?

I.M.:Îmi doresc foarte mult să ajung să joc la prima echipă a FC Voluntari. Ar fi o împlinire personală pentru perioada în care m-am antrenat aici.