Egalul trist de la Iași

Egalul trist de la Iași

Written on 11/24/2019

Echipa noastră merita cu siguranță victoria în deplasarea de la Iași unde a avut o evoluție apreciată. Băieții lui Cristiano Bergodi au jucat atent în prima repriză, s-au apărat exact și au contraatacat periculos atunci când au avut prilejul să o facă. Mihai Căpățână, a deschis scorul cu un șut spectaculos dând semnalul că FC Voluntari a venit la Iași să obțină un rezultat favorabil. Golul al doilea a venit după un contraatac școală în care Laidouni a avut execuția ultimei pase pentru Țâră care a dat dovadă de sânge rece în careul advers înscriind frumos în poarta oaspeților.

Oaspeții au pus presiune din ce în ce mai mult și pe fondul unei neatenții în apărare a jucătorilor noștri au reușit să reducă din diferență. Cristea a izbutit golul egalizator cu 7 minute înainte de final deși mai devreme se putea dicta lovitură liberă pentru echipa noastră în urma unui fault comis de gazde. FC Voluntari a atacat pe final încercând să obțină golul victoriei și trei puncte prețioase în clasament. Meciul s-a încheiat la egalitate, iar echipa noastră obține un punct în deplasare și așteaptă cu încredere meciul cu FCSB din etapa viitoare. Pentru modul în care au luptat pe teren jucătorii noștri merită felicitări.

"Din păcate, tot nu reuşim să obţinem o victorie. Am mai strâns câteva puncte, câte un egal, câte un egal, dar nu este în regulă aşa. Trebuie să începem să câştigăm. Atâta timp cât mai sunt şanse matematice nu trebuie să gândim negativ, campionatul este lung şi nici nu se pune problema. Vine şi playoutul, unde o să se înjumătăţească punctele. Acolo o să vedem ce şi cum.

Din ce observ eu de ceva timp în Liga I, la 2-0 eu nu am mai auzit un fluier al arbitrului pentru noi, chit că era, chit că nu era. Nu ştiu, mi se pare că, din moment ce o echipă este condusă, arbitrii încep să o favorizeze şi sunt foarte mâhnit pentru acest lucru. Şi noi, probabil pe un fond de oboseală, am cedat şi am luat prea uşor primul gol. Şi, cum am spus, la golul doi putea să fluiere sus un fault. Nu a flueirat, au venit peste noi. Iar pentru ei fluieră prea uşor un fault" a declarat Alexandru Măţan după fluierul de final al partidei.

„Echipa a jucat foarte bine, am avut puțină frică atunci când conduceam cu 2-1. În general, echipa a jucat foarte bine. Am spus și înainte de meci că arătăm bine, dovadă că am condus cu 2-0. Din păcate, am luat un singur punct. Îmi pare rău că n-am avut atenția necesară pentru a câștiga”, a declarat Cristiano Bergodi.

FC Politehnica Iaşi - FC Voluntari 2-2 (0-1)

Stadion ''Emil Alexandrescu'' - Iaşi

Au marcat: Juan Pablo Passaglia (77), Andrei Cristea (83), respectiv Mihai Căpăţînă (37), Cătălin Ţîră (66).

Echipele utilizate:

Poli Iaşi: Târnovanu – Cabral (Assulin ’81), Mihalache, Frăsinescu, A. Radu – Passaglia, Loshaj – Platini, Devesa (Carlone ’73), Horşia (Popadiuc ’53) – Cristea. Antrenor: Mihai Teja.

FC Voluntari: Rîmniceanu – Strună, Balaur, Armaş, Al. Vlad – Căpăţână, Gorobsov, Laidouni – I. Gheorghe, Ţîră (Papazoglou ’84), Măţan (Ebralidze ’84). Antrenor: Cristiano Bergodi.

Arbitru: Ionuţ Coza (Cernica/Ilfov); arbitri asistenţi: Dragoş Mihai Iliescu (Craiova), Marius Nicoară (Drobeta-Turnu Severin); arbitru de rezervă: George Cătălin Găman (Craiova)

Observatori: Eduard Dumitrescu (Piteşti) - CCA, Valentin Mateescu (Ploieşti) - LPF