COMUNICAT DE PRESĂ

Written on 01/12/2020

Conducerea clubului FC Voluntari constată cu surprindere că o parte a presei scrise din România furnizează informații eronate cu privire la bugetul anual al clubului nostru.
Precizam că sumele de bani amintite cu insistență în relatările media nu au fost destinate echipei de fotbal din Liga 1.

Subliniem, pentru corecta informare a publicului iubitor de sport, că din sumele menționate s-au plătit salariile antrenorilor din toate ramurile sportive ale CSO Voluntari, salariile antrenorilor Academiei de Fotbal Voluntari, și ale angajatilor care întrețin zi de zi bazele sportive și sălile de sport de pe raza orașului Voluntari.

Orașul Voluntari se poate mândri cu secții de baschet, volei, handbal, karate SKDUN, karate Gojo-Ryu, kick box, box, lupte, atletism, înot, badminton, hochei pe iarba,tenis de masă și dans sportiv. Antrenorii și sportivii care activează sub culorile CSO Voluntari au obținut 167 de medalii în ultimii 4 ani la Campionatele Mondiale și Europene , dintre care 41 de aur ,alte 861 de medalii fiind cucerite la nivel național (255 de aur).

Reamintim că Academia de Fotbal Voluntari, a fost clasată de curând, de către Federația Română de Fotbal, pe locul 4 în România. În cadrul academiei se pregătesc 750 de copii iar din banii amintiți susținem și activitatea tuturor grupelor de copii și juniori.

Totodată, trebuie precizat că la ramura sportivă fotbal avem 27 de echipe angrenate în competiții oficiale organizate de Federația Română de Fotbal, Asociația Municipală de Fotbal București, Asociația Județeană de Fotbal Ilfov și Liga Profesionistă de Fotbal, activitatea fiind finanțată în totalitate de către clubul nostru.

Orasul Voluntari beneficiază de cea mai mare Academie de Fotbal din România, care nu se putea dezvolta decât cu investiții responsabile. Având în vedere multitudinea de ramuri sportive din cadrul CSO Voluntari dar și numărul mare de tineri care vin să practice sport de performanță la cluburile sportive din orașul nostru, la propunerea domnului Primar- Pandele Florentin Costel, Orașul Voluntari a fost declarat Oraș al Sportului, conform hotărârii Consiliului Local.

În scurta sa existență de la înființare, Academia Voluntari se poate mândri cu fotbaliștii Alexandru Chilili, Florin Bălan , Laurențiu Hagiu, Eduard Vraciu și Alexandru Stoica care au fost convocați la loturile naționale de juniori ale României. Suntem convinși că munca antrenorilor noștri se va regăsi pe viitor și în alte convocări la loturile naționale ale tinerilor jucători pregatiti în cadrul academiei.

Deasemenea trebuie subliniat faptul că FC Voluntari este singurul club din Liga 1 care are echipe satelit atât în Liga a 3-a cât și în Liga a 4-a.

Totodată, trebuie precizat faptul ca echipele Academiei Voluntari angrenate în Turneul de Elită au obținut rezultate excelente în competiție, fiind calificate sau angajate în lupta pentru play-off-ul național.

În cei 4 ani menționați în articolul respectiv, echipa de Liga 1, FC Voluntari s-a autofinanțat prin contribuțiile sponsorilor noștri si prin sumele cuvenite din drepturile TV, reușind totodată să câștige 2 trofee ale fotbalului românesc: Cupa si Supercupa României.

Pe aceasta cale anunțăm că vom acționa în instanță pe oricine dezinformează și pune în lumina defavorabilă clubul nostru, aducând astfel grave prejudicii de imagine atât institutiei sportive cât si angajaților acesteia.

Respectam orice institutie media dar consideram că, înaintea publicării unor materiale de presă care vizează activitatea sportivă din orașul nostru, acestea ar trebui să se documenteze temeinic pentru o corectă informare a cetățenilor .